gevel zandstralen

Zandstralen van gevel

Ziet je gevel er na jaren wat verkleurd en dof uit, dan is zandstralen de oplossing voor uw gevel. Met zandstralen kan je je gevel terug volledig opfrissen en je krijgt in een staat bijna zo goed als nieuw.

Hoe werkt zandstralen?

gevel zandstralenZandstralen is vergelijkbaar met schuren, het is een agressieve manier om de vuile laag op uw gevel te verwijderen. De standaard manier van werken is dat er een straal zand tegen hoge snelheid op de gevel wordt gespoten, er  bestaat ook een manier van zandstralen waarbij water en zand gemengd worden, dit is zandstralen met lagedruk-werveling. Door het water met het zand te mengen wordt de zandkorrel “zachter” en is de behandeling van de buitenmuur minder agressief, echter wel nog steeds even efficiënt.

Zandstralen kan schade aanbrengen aan uw gevel, voegen en soms ook stenen leiden onder de harde zandstraal. Meestal is het dan ook mogelijk om je voegen te laten uitslijpen en alles opnieuw te laten hervoegen.

Je kan dit best grondig bekijken voor je start met de werken anders heb je de kans dat je gevel teveel schade zal oplopen. Is je gevel hier niet tegen bestand, dan zal je moeten kiezen voor een andere reinigingstechniek, met een hogedrukreiniger zal je dan vaak ook al een heel eind komen.

Belangrijk bij het zandstralen van je gevel is dat je delen die niet mogen beschadigd worden grondig gaat afplakken, zand zal namelijk ramen en deuren beschadigen, let ook op bij goten en afvoerbuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *