natuursteen gevelbekleding

Natuursteen gevelbekleding

natuursteen gevelbekledingKiezen voor natuursteen als gevelbekleding is kiezen voor klasse. Naast gebruik voor wanden is het ook perfect geschikt als bekleding voor uw buitenmuur.

Natuurgesteenten worden verwerkt tot gevelplaten of natuursteen tegels. Deze worden verlijmd of indien het om grote platen gaat worden de gevelpanelen met ankers aan de draagconstructie bevestigd. De voegen zijn meestal open voegen, dit zorgt ervoor dat er nog voldoende ventilatie in de spouw blijft bestaan.

Soorten natuursteen gevelbekleding

Er zijn een aantal soorten natuursteen waaruit je kan kiezen. Kalksteen, graniet, leisteen, marmer, kwartsiet, gabbro, gneis, …deze hebben elk hun eigen kleuren en structuur. Geen enkele steen is hetzelfde, dit zorgt voor unieke patronen in de gevelplaten.

Als je voor een bepaalde soort kiest, moet je er wel goed op letten dat je kiest voor een vorstbestendig steensoort. Meestal wordt er in ons land gekozen voor graniet of granietachtige gesteenten. Graniet is een duurzaam en sterk gesteente, waardoor je gevel jaren in goede staat blijft. Kalkhoudende gesteenten hebben vaak na enkele jaren al een verkleuring en vermindering van glans.

Naast de verschillende soorten natuursteen kan je ook nog kiezen voor een andere afwerking van het oppervlak zoals bijv gezoet, gepolijst, geschuurd, gestraald, gefrijnd, gebouchardeerd of gevlamd.  Deze afwerking is niet geschikt voor elke steen of kan enkel voor binnen toepassingen gebruikt worden.

Natuursteen is een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vergt. Het staat garant voor een gevel die jarenlang mooi zal blijven. Veel hangt wel af van de ruwheid van het gesteente, een ruw oppervlak zal sneller vuil worden en iets vaker moeten gekuist worden dan gladde natuurstenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *