isolerende gevelbekleding

Isolerende gevelbekleding: esthetisch en functioneel

Waarom kiezen voor gevelbekleding ?

isolerende gevelbekledingEr zijn verschillende redenen waarom je kiest voor de bekleding van de gevel. Qua esthetiek probeert men aan de hand van de gevelbekleding de gevel te verbergen die beschadigd is of er niet fraai meer uitziet. Maar er kan ook nog een meer functionele reden zijn om te kiezen voor een gevelbekleding. In dat geval kiest men voor een isolerende gevelbekleding die, de naam zegt het zelf, er voor moet zorgen dat het huis beter geïsoleerd is. Isolerende gevelbekleding biedt als bijkomend voordeel dat er binnen in het huis geen ruimte verdwijnt omwille van het isoleren; aangezien alles langs de buitenzijde van het huis gebeurt.

Isolerende gevelbekleding: een ruime keuze

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden als men kiest voor isolerende gevelbekleding. De meest gekende vormen zijn:

  • De combinatie van gevelplanken met houtvezelplaten is een ideale isolerende gevelbekleding. Deze planken zijn in veel verschillende soorten te bekomen en bestand tegen alle weersomstandigheden.
  • Men kan ook isolatieplaten met bepleistering combineren. Ook hier heeft men een enorme keuze aan kleuren.
  • Houten leien kunnen eveneens als isolerende gevelbekleding gebruikt worden.
  • Een vrij recente manier van isolerende gevelbekleding is de groenbekleding. Hierbij wordt een metalen structuur aan de gevel bevestigd die een houvast moet bieden aan aangepaste klimplanten. Naast prima isoleren, heeft men in deze vorm ook nog een mooi decoratief resultaat.

Daarnaast bestaan nog veel vormen van isolerende gevelbekleding. In samenspraak met uw aannemer of architect vindt u vast en zeker de bekleding die het meest aan uw verwachtingen beantwoordt.

Isolerende gevelbekleding: wat gaat dat kosten ?

Algemeen kan men stellen dat het overgrote deel van de huiseigenaren de kosten van een isolerende gevelbekleding overschatten. Door de isolerende gevelbekleding heeft men uiteraard een forse daling in de verwarmingsonkosten; wat het kostenplaatje al helemaal aantrekkelijk maakt. Toch moet men met enkele tips rekening houden als men denkt aan isolerende gevelbekleding. Als u niet zeker bent of uw woning gevelisolatie heeft, dan kan u bij een isolatiebedrijf een inspectie laten uitvoeren. U kan er van op aan dat, als uw woning dateert van voor 1990, de kans groot is dat deze niet is geïsoleerd. Laat isolatie door vakmensen uitvoeren die kunnen nagaan of het grondig isoleren van uw woning er niet kan toe leiden dat er vochtproblemen kunnen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *