houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding

houten gevelbekledingUw gevel bekleden met houtenpanelen is een moderne manier om het esthetische gevoel wat omhoog te krikken. Houten gevelbekleding hoeft niet doorgetrokken te worden over de volledige gevel, maar kan het best gebruikt worden in combinatie met andere materialen, zoals bijv een stenen gevel.

Soorten gevel hout

Er zijn een aantal soorten hout die kunnen gebruikt worden voor de gevel, western red cedar, Afrikaanse padoek, jatoba, … worden vaak gebruikt. Dit zijn houtsoorten die duurzaam zijn en dus garant staan dat uw gevel lang zijn mooie uistraling zal behouden. Er kan ook hout gebruikt worden dat minder duurzaam is, deze worden dan wel eerst speciaal behandeld voor buitengebruik.

Voordelen van houten gevelbekleding.

Hout is een milieuvriendelijk materiaal, het is makkelijk bewerkbaar en geeft je woning een authentieke natuurlijke uitstraling. De prijs van hout is redelijk laag, dit maakt het dan ook uitstekend geschikt indien je op zoek bent naar een goedkope gevelbekleding. Het hout zelf kan na een tijd wel vergrijzen, hou je niet zo van deze grijze kleur, dan kan je het hout laten behandelen, hierdoor zal het niet langer vergrijzen, dit maakt het wel iets minder milieuvriendelijk, maar eens het hout behandeld is, kan je het ook verven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *