aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding

aluminium gevelbekledingGevelbekleding in aluminium zag je vroeger voor bij grote bedrijfsgebouwen, maar tegenwoordig komt dit materiaal ook meer en meer terug bij woningen. Kiezen voor een gevel in aluminium is dan ook een keuze dit uw huis zal sieren en een eigentijdse uitstraling zal geven. Aluminium hoeft trouwens niet altijd zijn specifieke kleur te behouden, via de gevelpanelen kunnen in alle RAL-kleuren gepoederlakt worden, zodanig dat ze naadloos aansluiten bij de kleuren van uw gevel. De gevelplaten kunnen ook geanodiseerd worden, dit geeft een specifieke kleur en glans aan het aluminium.

Voordelen aluminium gevelbekleding

In de bouw zie je meer en meer aluminium als gevelbekleding terugkeren. Dit komt omdat het materiaal een aantal voordelen heeft. Aluminium is een licht materiaal maar toch zeer stevig materiaal. Het is daarnaast onderhoudsvriendelijk waardoor een gevel met aluminium een interessante keuze is. De gevelplaten zijn goed bestand tegen water, ze kunnen niet roesten en bovendien zijn ze meestal voorzien van een beschermende laag die extra weerstand biedt tegen zure regen.

Eén van de grootste voordelen van aluminium is dat de gevelpanelen zeer makkelijk kunnen vervormd worden, daardoor kunnen er speciale vormen en constructies gemaakt worden om uw gevel te sieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *